reparatii tv

Cum sa cumperi un televizor in 2018

Si in anul 2018, alegerea si cumpararea unui televizor se pot dovedi la fel de dificile ca in urma cu cativa ani.

Preturile variaza foarte mult pentru televizoare care par la fel. Producatorii si vanzatorii opereaza cu caracteristici,  tehnologii si pretentii despre calitatea imaginii care toate indeamna spre o achizitie cat mai scumpa. Internetul poate si el la randul sau sa incurce printr-un limbaj greu de inteles sau printr-o multitudine de prezentari  si opinii contrare.

Nu venim sa oferim ghidul perfect, dar incercam sa va punem la dispozitie cateva instrumente care sa va ajute in alegerea  cu incredere a unui  televizor nou.

La mijlocul lui august 2018, majoritatea televizoarelor nou lansate se află pe rafturile magazinelor. Preturile lor de lista actuale, cu toate acestea, sunt mari. Nu luam in calcul  eventuale promotii locale ale unor furnizori, ci vorbim de preturile de lista generale.

Vestea bună este că prețurile vor scădea pe tot parcursul anului. Cel mai bine este să aștepați până în noiembrie, Black Friday și mai târziu, când prețurile vor fi la pret mai mic, chiar si pentru modelele high-end.

Dacă cumpărați acum un  televizor nou din 2017, probabil că nu veți pierde prea mult. Nu multe televizoare lansate până acum în 2018 reprezintă o îmbunătățire masivă față de predecesoarele lor. Da, multe dintre ele sunt mai bune, dar cele mai bune versiuni din 2017 (dacă le puteți găsi în continuare) sunt adesea extrem de bune și oferă majoritatea aceleasi caracteristici importante – inclusiv suport HDR și suport video 4K. Cu alte cuvinte, sunteți perfect în siguranță acum daca  achizitionati un TV model 2017  și prețul va fi cu mult mai mic decât al unui model din 2018.
Ghid achizitie TV

Patru reguli  pentru cumpărarea unui televizor
1. Așteptați până la sărbători pentru cele mai bune preturi

Black Friday este cea mai cunoscută pentru prețurile nebunești ale televizoarelor no-name, dar este un fapt evident că aproape fiecare brand primește o reducere a prețului in aceasta zi. Iar prețurile rămân de obicei scăzute în sezonul de sărbători al lunii decembrie.

Unele receptoare high-end pot vedea reduceri de 20 până la 40 de procente în comparație cu prețurile din primăvară, când sunt lansate pentru prima dată, iar televizoare chiar mai ieftine, care nu dispun de prea mult spațiu pentru reduceri, văd adesea și ele o reducere sănătoasă. Dacă nu aveți bani de cheltuit, cel mai bine este să așteptați.

Un alt moment propice de achizitie este in lunile aprilie-mai, atunci cand se lanseaza gama noua de televizoare si se fac lichidari la gama veche.

2. Ignorați cea mai mare parte a specificațiilor

Ca regulă generală, scopul principal al fișei de specificații a unui televizor este să vă bombardeze cu termeni și numere care sa va genereze confuzie, în încercarea de a vă face să cumpărați versiunea mai scumpă. Informatiile cu adevarat valoroase din fisa le gasiti in rubricile  Intrări și Greutate / Dimensiuni.

Mai degrabă decât să vă bazați pe foaia de specificatii pentru a decide ce televizor va funcționa mai bine, sfatul nostru este pur și simplu să o ignorați. Foaia poate ajuta atunci când încearcă să diferențieze un televizor pe baza unor caracteristici, cum ar fi dacă are HDR, capabilități TV inteligente sau o telecomandă fantezie, dar este inutilă în cel mai bun caz și înșelătoare, în cel mai rău caz, atunci când este folosita ca instrument pentru a vedea calitatea imaginii.

3. Mai mare este mai bine

Vă recomandăm o dimensiune de cel puțin 40 de centimetri pentru un dormitor TV și cel puțin 55 de centimetri pentru o cameră de zi sau TV principal  (65 de centimetri sau mai mare este cel mai bine).

De fapt, mai mult decât orice altă caracteristică, cum ar fi rezoluția de 4K, HDR, televizorul SMART sau o telecomandă fantezie, cresterea dimensiunii ecranului TV este cea mai bună utilizare a banilor. Una dintre cele mai frecvente nemultumiri post-achizitie-TV este de la oameni carora le pare rau ca nu au cumparat televizoare suficient de mari. Și aproape niciodată  oamenii nu se plâng că televizorul lor este prea mare.

Dacă doriți să potriviți un TV pe o zona de divertisment deja creata, asigurați-vă că aveți cel puțin 3 cm pe laturile și pe partea superioară a cavității TV pentru a permite ventilația.

4. Merita sa va luati 4K și HDR

Televizoarele cu rezoluție de 4K, cunoscute și sub denumirea de televizoare UHD (Ultra High Definition), au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele cu rezoluție standard de 1080p. Sună ca o îmbunătățire mare, dar în realitate este foarte dificil să spui diferența de claritate dintre un televizor  4K și un televizor HD de modă veche.

Pe de altă parte, televizoarele 4K sunt ușor de fabricat de catre producători, astfel că scad rapid în preț. În prezent, multe televizoare – în special cele mari – au rezoluție de 4K, iar modelele de rezoluție de 1080p și de rezoluție redusă se indreapta rapid catre magazinul de chilipiruri.

Majoritatea televizoarelor  4K din acest an au compatibilitate HDR. HDR oferă un contrast și o culoare mai bune si, spre deosebire de 4K, probabil că veți putea vedea o îmbunătățire în comparație cu HDTV-ul normal. Cât de mare este  îmbunătățirea,  si dacă este cazul,  depinde de televizor, și la fel ca la 4K, va trebui să urmăriți  un conținut HDR real. Și doar pentru că un televizor e compatibil HDR nu înseamnă că funcționează mai bine indiferent daca  sursa este sau nu HDR. Serviciile de streaming Netflix oferă atât 4K, cât și HDR, dar nu pe fiecare titlu.

Concluzia:  Cele mai bune televizoare sunt televizoarele 4K cu HDR. Dacă optati pentru un televizor de dimensiuni medii sau mai mari, probabil veți ajunge la unul cu 4K, și probabil va avea și HDR.
Ghid TV

Calitatea imaginii

Multi considera calitatea imaginii cel mai important criteriu in alegerea unui televizor, dar daca nu sunteti atat de precupat de calitatea imaginii , veti face cea mai buna alegere sortand televizoarele in functie de pret pentru dimensiunea de ecran pe care o doriti si alegandu-l pe cel mai ieftin de la unul din brandurile in care aveti incredere.

Vom prezenta mai jos câteva generalitati  despre calitatea imaginii:

Televizoarele OLED au cea mai bună calitate a imaginii disponibile, dar sunt încă destul de scumpe.
Aproape fiecare televizor utilizează tehnologia cu LED-uri LCD, care (în ciuda asemănării termenului “LED”) este foarte diferită de cea a OLED-ului.
Televizoare LED LCD cu  “local dimming” le depășesc adesea pe cele fără.
Televizoarele  LED LCD  cu iluminare din spate “full array”  sunt de multe ori mai performante decât cele cu iluminare “edge-lit”.
Abilitatea de a produce o nuanță profundă de negru – care se traduce în contrast ridicat – este cel mai important ingredient într-o imagine bună.
Saturația culorii, care este influențată în mod direct de contrast / nivelul negru, este a doua cea mai importantă, urmată de precizia culorii.
Într-o cameră luminoasă, ecranele mat sunt cele mai bune la reducerea reflecțiilor. Cele mai bune ecrane lucioase păstrează bine nivelurile de negru.
Factorii mai puțin importanți includ rezoluția, gama de culori, procesarea video, luminozitatea maximă și rezoluția afișajului (4K vs. 1080p).
Mulți oameni nu-și dau seama că urmăresc efectul Soap Opera  și ar putea prefera calitatea imaginii televizorului lor  dacă au dezactivat acest efect.
Setările de imagine slabe pe un televizor bun vor arăta, de obicei, mai rău decât setările de imagine calibrate pe un televizor prost.

În concluzie, calitatea imaginii este mult mai complexă decât numărarea pixelilor sau citirea unei foi de specificatii, iar cel mai bine este sa te informezi. Iar pentru orice fel de reparatii TV nu ezitati sa ne contactati aici.