reparatii tv

Samsung va termina producția de televizoare cu plasmă

Luând-o pe urmele lui Panasonic, Samsung declară că va încheia producția de panouri de afișaj cu plasmă până la sfârșitul lui 2014.

Potrivit rapoartelor multiple, inclusiv Reuters, firma a declarat că motivul închiderii a fost o scădere a cererii globale pentru televizoarele cu plasmă. O declarație a companiei spune că va concentra resursele asupra activității sale de energie și materiale.

Samsung PNF8500 a fost ultimul  TV plasma mare. Asta pentru ca firma, in ciuda zvonurilor contrare, a decis sa nu lanseze  modele noi de plasma  pentru anul 2014, iar 8500 ramane cel mai bun televizor pentru calitatea imaginii.

Panasonic a  cedat inca de anul trecut piața plasmelor, aflata  în scădere, competitorilor sai  Samsung și LG. Decizia Samsungului, de a finaliza producția de plasmă, a fost sugerată în ianuarie de John Ryu, vicepreședinte al biroului Visual Display R & D al Samsung.

Ryu a spus  în acel moment că nu crede că plasma va avea un viitor după 2014 in compania sa. El a menționat dificultatea de a face o versiune rentabilă de 4K – considerată un factor în retragerea Panasonic – și costul total de producție în comparație cu LED-ul LCD.

Observatorii din industrie spun că LG Electronics Inc., cel mai important gigant tehnic din Coreea de Sud, va întrerupe și afacerea PDP în viitorul apropiat, menționând că a convertit deja una dintre liniile sale de producție PDP cu scopul de a face baterii solare.

TV Plasma Samsung
Sursa: Samsung