reparatii tv

Android TV

Android TV este o versiune a sistemului de operare Android conceput pentru playere media digitale. Este inlocuitorul Google TV. Dispune de o interfață cu utilizatorul concepută în jurul descoperirii conținutului și a căutării vocale, a conținutului agregat din diferite aplicații și servicii media și a integrării cu alte tehnologii Google recente, cum ar fi Assistant, Cast, si Knowledge Graph.

Platforma a fost dezvăluită pentru prima dată în iunie 2014, cu difuzarea dispozitivului său de lansare (si anume   digital media player-ul   denumit  Nexus Player)  începand cu luna octombrie a aceluiasi an. Platforma a fost de asemenea adoptată ca un middleware pentru SMART TV de către o serie de companii de afișare, printre care Sony, Sharp și televizoarele VU.

Android TV este platforma SMART TV a lui Google. De obicei vine încastrat în televizoare și set-top box-uri. Oferă acces imediat la Magazinul Google Play, unde puteți descărca aplicații compatibile Android TV.

Android TV a înlocuit Google TV când a fost anunțat la Google I/O 2014.  Cu Google TV a fost vorba despre căutare și integrarea televizorului pe web.  Android TV vizează crearea televizorului dvs. inteligent, adăugând aplicații și jocuri utile.

Google Cast este tehnologia care vă permite să transmiteți fluxuri de conținut cum ar fi filme și videoclipuri YouTube de pe telefon, tabletă și laptop la un televizor compatibil sau un set de difuzoare. Este ceea ce utilizați pentru a difuza materiale pe un  Chromecast,  deși este important să rețineți că Chromecastul nu este un produs Android TV.

Android TV suportă și “casting”, deci dacă aveți un televizor sau un set top box care rulează Android TV, nu este nevoie să mai folosiți un Chromecast.

Android TV

În prezent, există peste 600 de canale Android TV în Play Store, inclusiv aplicații pentru filme, sport, știri și jocuri. Toți “suspecții” obișnuiți sunt acolo – Netflix, Hulu Plus, MLB.tv …

Google vrea cu adevărat să transforme Android TV într-o platformă viabilă de jocuri. Multe jocuri pot fi jucate cu telecomanda, dar unele pot fi redate cel mai bine cu un controler de joc compatibil.

La fel ca Android, și diferitele sale ramuri, Android TV vizează utilizarea căutării vocale. Puteți apăsa un buton de pe telecomanda sau controlerul de joc care este livrat împreună cu televizorul sau set top box-ul pentru a pune întrebări specifice, cum ar fi dacă un film pe care îl vizionați a fost vreodată nominalizat pentru un premiu.

Philips, Sony și Sharp au semnat pentru a produce televizoare care rulează pe Android TV. Puteți alege dintre modelele HD normale sau modelele 4K.

Dacă nu vă place să vă înlocuiți televizorul, puteți aduce un set-top box cu Android TV. Cel mai cunoscut este Google Nexus Player, urmat de Shield-ul Nvidia.